Toimintakertomus

Suomen Broholmeryhdistys Ry:n toimintakertomus 2018 Vuosi 2018 on ollut yhdistyksen 12. toimintavuosi. Tilikausi 1.1.2018 – 31.12.2018.

1. Hallitus

Hallituksen puheenjohtaja Veijo Ahonen
Varapuheenjohtaja:

• Liisa Puhakka 1.1. - 29.4.2018
  • Heljä Myllynen 29.4. – 31.12.2018

Rahastonhoitaja:

• Katri Lautiainen 1.1. - 29.4.2018
  • Katja Haapakorpi 29.4. – 31.12.2018

Sihteeri Marja Jäske.
Jäsensihteeri:

• Liisa Puhakka 1.1. - 29.4.2018
  • Anna Pellinen 29.4. – 31.12.2018

Marja Jäske, erovuorossa 2018
Pirjo Harmoinen, erovuorossa 2018
Liisa Puhakka, erovuorossa 2019
Pirjo Hietanen, erovuorossa 2020
Anna Pellinen, erovuorossa 2020
Heljä Myllynen, erovuorossa 2019

Hallitus on kokoontunut vuoden aikana 13 kertaa.

2. Muut toimihenkilöt

Toiminnantarkastaja: Seija Hiltunen
Www-sivujen päivitys: Heljä Myllynen, Minna Piispa, Jukka Hyvönen

Jalostustoimikunta 2018: Heljä Myllynen, pj, Marja Jäske, sihteeri, Auli Haapiainen-Liikanen (ulkomuototuomari), Pirjo Harmoinen, Seija Hiltunen, Pirjo Hietanen, Anna Pellinen.

3. Yhdistyskokoukset

Kevätkokous pidettiin 7.3.2018 Mikkelissä ABC Tuukkalassa. Kokouksessa hyväksyttiin broholminkoirille JTO ja PEVISA.

Ylimääräinen yhdistyskokous pidettiin 29.4.2018, jossa käsiteltiin jäsenistöltä tullut sääntömuutosehdotus: Yhdistyksen kokouksessa äänioikeutetun jäsenen puolesta ei voida äänestää valtakirjalla. Sääntömuutos ei saanut tarvittavaa kannatusta.

Syyskokous pidettiin 20.11.2018 Heinolan ABC:llä. Puheenjohtajaksi valittiin Heljä Myllynen. Erovuorossa olevat Marja Jäske ja Pirjo Harmoinen valittiin uudelle kaudelle. Heljä Myllysen tilalle valittiin Veijo Ahonen ja eronneen Liisa Puhakan tilalle valittiin Annu Vatanen. Kokouksessa äänestettiin yhdistyksen sääntömuutoksesta, joka oli ylimääräisessa yhdistyskokouksessa sovittu otettavan esityslistalle: Yhdistyksen kokouksessa äänioikeutettu jäsen voi edustaa kokouksessa valtakirjalla enintään yhtä (1) äänikoikeutettua jäsentä. Sääntömuutosta ei saanut tarpeeksi kannatusta.

4. Yhdistys

Suomen broholmeryhdistys ry:n jäsenmäärä oli 31.12.2018, 95 henkilöjäsentä ja 1 kutsujäsen. Jäsenmäärä kasvoi 2018 aikana 27 jäsenellä.

Yhdistys Järjestänyt koiria SSKY:n ulkomuototuomareiden koulutustilaisuuteen.

Yhdistys on osallistunut SSKY:n järjestämiin toimintakoulutuksiin.

Suomen Kennelliitto myönsi arvostetun Vuolasvirtapalkinnon Good Mind’s kennelille. Tämä on ensimmäinen myönnetty Vuolasvirtapalkinto broholminkoiran kasvattamisesta.

5. Tapahtumat

Broholmereiden erikoisnäyttely Suomessa pidettiin 18.2.2018 Lahdessa. Näyttelyyn osallistui 26 broholminkoiraa. Rop oli Good Mind’s Herbert jolle lisäksi luovutettiin Kennel Good Mind’s kiertopalkinto. VSP oli Bro Hammershöjs Hera. Paras Pää – palkinnon sai Good Mind’s Together Thunderstruck. Parhaiten liikkui Good Mind’s Togerther With Tavita. Finaalikehissä lisäohjelmana oli ns. Parikilpailu, jossa Good Mind’s Isabel ja Good Mind’s Together With Tavita olivat BIS2 pari. Vekkulein pentu – palkinnon sai Happy Hobby Busy Bee By Lone Gull, joka oli myös ROP-pentu sekä sai Kivipellon kennelin lahjoittaman palkinnon.

MH-luonnekuvaus järjestettiin berhardinkoirien kanssa yhteistyössä 19.6.2018 Hausjärvellä. Mukana oli 3 broholmeria. Keli suosi, vaikkakin ennustettu ukkosmyrskyä pelättiin tulevaksi. Saimme kuitenkin testin vedettyä kunnialla läpi ilman sen suurempia sadekuuroja. Paikka oli hieno ja koirille turvallinen, jossa varmasti myös tulevaisuudessa olisi hyvä järjestää testi. Mh-käyttäytymistesti on löytänyt paikkansa monen Broholmer ystävän kalenteriin. Talkooväkeä oli hienosti mukana, mikä takasi onnistuneen viikonlopun

Luonnetesti järjestettiin jälleen Bernhardinkoirayhdistyksen kanssa 23.9.2018 Kärkölässä. Broholmereita ei ollut ilmoitettu yhtään tapahtumaan. Kuitenkin viikonloppu oli onnistunut ja suosittu muiden rotujen edustajien keskuudessa.

Käyttäytymisen jalostustarkastus järjestettiin 11.11.2018. Tämä tarkastusmuoto on vielä kovin uusi ja tuntematon, joten alkuun suunnitellusta koko viikonlopun tapahtumasta tuli yhden päivän tapahtuma. Näin saimme kulut minimoitua. Se, että Broholmereita oli liikkeellä 8, osoitti kuitenkin orastavaa kiinnostusta ja uteliaisuutta tapahtumaan. Tapahtumassa oli myös muun rotuisia tarkastettavana. Tämänkin tapahtuman, josta saimme testaajilta kiitosta, vedettiin suuren talkooporukan voimalla hienosti.

Ulkomuodon jalostustarkastuksia on järjestetty tarpeenmukaan satunnaisesti. Koska tämä ei vaadi suurta talkoolaismäärää, on se helppo järjestää tarkastajan kanssa sovittuna aikana sovitussa paikassa.

Yhdistyksemme järjesti pentunäyttelyn 21.7.2018 Pentunäyttelyn Lahden Jokimaalla yhdessä Bernhardinkoirathdistyksen kanssa. Näyttelypäivä valkeni aurinkoisena ja ilmapiiri oli kivan kihelmöivä. Varmasti jokaisen mielessä toive; voi kun kaikki menisi sutjakkaasti. Talkoo porukkaa oli todella huikee määrä, eikä urakka käynyt liian rankaksi kenellekään. Talkoolaisetkin ehtivät itsekkin nauttimaan hyvin etenevästä näyttelystä ja iloisesta ilmapiiristä. Kanttiini, jossa oli myynnissä pientä purtavaa, sai myös suuren suosion. Palkintoina oli vaihtoehtoisesti Hollolan Nahkapajan lahjakortti tai pokaali. Olimme myös päättäneet, että myös kehäsihteerit saisivat myös pienen muiston näyttelystä, ettei vain yksin tuomarit. Niinpä olimmekin urakoineet jokaiselle omat villasukat, joiden suuri suosio yllätti meidät täydellisesti. Se, että saimme monta sähköposti viestiä kiitokseksi tuomareilta, jossa kehuttiin hyvin järjestettyä näyttelyä ja näyttelyn välitöntä ja iloista ilmapiiriä, oli meille se suurin palkinto. Myös koirien omistajien kiitoksia saimme lukea todella paljon.